Amandeldadel balletjes

Praktijk & Yoga Studio

De Zonnecirkel


Bel ons

Amandel-dadel balletjes met kruiden

hoeveelheden voor 15-20 balletjes

Vegan, glutenvrij

Ingrediënten:

100 gr amandelmeel 

150 gr zachte dadels

kneepje agave siroop

2 theel gember, fijn geraspt (of 1 theel. Gemberpoeder)

1½ theel kaneel

¾ theel gemalen venkelzaad 

¾ -1 theel gemalen kardemon


Optioneel: cacao of kokos om de bonbons in te rollen

Zo maak je de balletjes:

Doe het amandelmeel met de kleingesneden en ontpitte dadels in de keukenmachine. Voeg de kruiden toe en een scheutje agavesiroop tot het een korrelig geheel is.

Dan kun je het makkelijk tot een grote bal kneden.

Rol ze in kleine balletjes en rol ze desgewenst door de cacao of kokos.

Heerlijk als nagerecht of als tussendoortje.



Naar een recept van Rada’s kookstudio

Share by: