Curry met raapstelen
Voor ong. 4 personen
Ingrediënten:
150 g raapstelen (of spinazie)
1 blik biologische gepelde tomaten
1 pot kikkererwten (220g uitlekgewicht)
100 gram rode linzen (minimaal 1 uur geweekt)
100 gram quinoa (minimaal 1 uur geweekt)
3cm verse gember, fijn gesneden
1/4 theel. zwarte peperkorrels
1,5 theel. garam masala
1/2 theel. gemalen kardamon
1/2 theel. gemalen komijn
1/4 theel. asafoetida
2 theel. appelazijn (optioneel)
1 theel. agavesiroop
1 theel. zout
ghee/kokosolie
Zo maak je de curry:
Doe de raapstelen in een blender, samen met de tomaten, gember, peperkorrels en azijn. Voeg ong. 200 ml water toe en blend tot een gladde, dikke massa.
Verhit de ghee in een pan en roerbak de kruiden (asafoetida, garam masala, komijn en karadmon even tot ze een beetje bubbelen. Voeg dan de raapstelenpuree toe en roer de kruiden er door.
Was en spoel ondertussen de linzen/quinoa tot het spoelwater helder is.
Voeg deze dan toe aan de pan, samen met de kikkererwten, ongeveer 400 ml water en 1 kleine theelepel zout.
Laat het geheel onder af en toe roeren zo'n 30 minuten koken, totdat het geheel ingedikt is en de linzen en quinoa gekookt zijn.