Kinderyoga
 
 

Kinderyoga is een bijzondere vorm van yoga. Het is een dynamische vorm van yoga aangepast aan de belevingswereld van kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
 
Een kind ontwikkelt zich door spelenderwijs te ervaren. Kinderyoga speelt hierop in en geeft de mogelijkheid om het bewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten.In onze huidige maatschappij worden kinderen blootgesteld aan veel prikkels van buitenaf. Daarom is het goed als kinderen op jonge leeftijd met yoga beginnen. Ze leren zichzelf beter kennen en beter te ontspannen. Een yogales voor kinderen duurt een uur. 
 
      
 
Thema:
Iedere les bestaat uit een thema.
Bijvoorbeeld: een seizoen, een land, strand, edelstenen, indianen, krachtdieren of een Chakrales. Hierin komen iedere keer verschillende onderdelen aan bod. Zoals; yogahoudingen, zingen, dansen, yogaspel, massages, ademhalingsoefeningen, visualisaties, ontspanning, NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) mindfullness (bewuste aandacht/leven in het moment), krachtstenen, mandala´s tekenen en andere creatieve opdrachten. 
 
We houden rekening met eventuele lichamelijke en/of psychische beperkingen en het niveau van de kinderen. Zodat iedere les een les op maat is. De les is ook afhankelijk van hun eigen inbreng.
Na afloop van de les krijgen de kinderen soms nog een kopie mee. Hierop staan de nieuwe houdingen of ademhalingsoefeningen die ze hebben geleerd, of achtergrond informatie met betrekking tot het thema van de les zodat ze het thuis nog eens rustig kunnen nalezen of houdingen kunnen nadoen.

De kinderen nemen zelf een handdoek mee om op te liggen. Het is prettig om warme sokken en gemakkelijk zittende kleding, zoals een joggingbroek of een legging, te dragen. 
 
Lesdata: 27 februari, 6,13, 20, 27 maart en 3 april  2019 (De laatste les wordt een les voor ouder en kind, niks leukers dan samen met je kind yoga doen!)
Tijden/Leeftijd: 4-8 jaar            15.30-16.30
Leeftijd: 9-12 jaar                    17.00-18.00 uur 
Kosten:Lesgeld voor deze 6 lessen zijn: €42 
 
Yoga voor wachtende ouders:
Lijkt het je als ouder ook leuk om kennis te maken met yoga, dan bestaat de mogelijkheid om tijdens het 2e blok zelf ook yoga te doen van 17-18u (minimaal 6 ouders). Willen jullie samen yoga doen dan betaal je voor het blok €98.