Critical Alignment Yoga
 
Boek nu online!
 
Boek nu een proefles

Critical Alignment Yoga is een nieuwe moderne vorm van yoga. Anja  heeft in 2012 de bijscholing gevolgd voor deze yogavorm en ook de therapeutische vorm ervan, en deze 2 vormen kun je nu bij De Zonnecirkel volgen. 
 
De lessen richten zich op het leren herkennen van plekken binnen het lichaam waar spanning ten gevolge van een verkeerde (werk)houding en/of stress uit het dagelijks leven zich heeft opgeslagen. Door te werken met verschillende 'tools', zoals rubberen stripjes, vilten rolletjes, blokken, riemen, boogjes en hoofdstandbankjes is het mogelijk om deze spanningen weer los te laten.

 Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen

Door onze tegenwoordige manier van werken met vaak vele uren achter de computer in een verkeerde houding wordt stress in de spieren opgeslagen. Chronische stress zorgt voor verstijving van de spieren en op den duur zelfs tot het vervormen van de onderliggende botstructuren.

Door het gebruik van bijvoorbeeld het stripje en het rolletje kunnen de spieren weer soepel worden, waardoor de gewrichtsstructuren daaronder hun beweeglijkheid kunnen hervinden. Gewrichten en wervels worden hierdoor weer mobieler en het lichaam kan vrijer bewegen en krachtiger worden. Tegelijkertijd ontstaat er meer lichaamsbewustwording.

Pijnklachten in de onderrug, nek en schouders kunnen hierdoor vaak worden verholpen. Goede resultaten zijn bereikt bij RSI gerelateerde klachten, stijve schouders, nek en onderrug. Kijk maar eens naar de indrukwekkende persberichten en referentie’s van diverse medici op de site van Gert van Leeuwen, www.criticalalignment.nl
 
Klik hier voor tarieven