Yin yoga winter workshop
 
Wanneer: zondag 3 maart
Tijdstip: 14:00 tot 16:00
 
We zijn in het winter seizoen. Begin Maart als deze workshop is hebben we nog een paar weken voordat de lente begint. Winter is de tijd om naar binnen te keren, om de rust op te zoeken en goed voor jezelf te zorgen. Je ziet het in de natuur, de bomen zijn kaal, dieren houden hun winter slaap. Alle energie is naar binnen toe gekeerd. We leven in een tijd waar veel prikkels van buitenaf komen, waar constant beweging is maar ook wij hebben die rust hard nodig. 
 
Winter is de ultieme Yin tijd, een hele goede tijd om yin yoga te beoefenen en jezelf goed te verzorgen. In de lente gaan tenslotte de planten weer groeien en dat gaat niet zomaar . In de winter gaat het innerlijke werk door. Het is aan de buitenkant niet zichtbaar maar zonder het innerlijke werk kan er in de lente niks groeien. Daarom is het zo belangrijk om rust en aandacht voor je innerlijke zelf te creeren, vooral in deze tijd. Tijd om je innerlijke energie te voeden zodat je straks als een lente bloem kan bloeien.
 
In yin yoga doen we houdingen voornamelijk zittend en liggend op de grond waarbij we de houding tussen de 3 en 5 minuten aanhouden. In tegenstelling tot yang yoga houdingen ga je bij yin yoga je spieren zo veel mogelijk ontspannen zodat het dieper gelegen weefsel kan stretchen en openen. Het gewicht van je eigen lichaam geeft een zachte druk aan bindweefsel, banden,  ligamenten, gewrichten en fascie. Yin yoga is een meditatieve en mindfull vorm van yoga.
 
De voordelen van Yin Yoga:
 
Door het lichaam te ontspannen ontspant ook de geest.Het helpt om afvalstoffen uit het lichaam te drijven. Als je aan het bindweefsel werkt helpt dit de gewrichten smeren waardoor er een betere mobilieteit ontstaat. En soepele gewrichten zorgen er voor dat je minder snel oud word. Een betere gewrichts mobiliteit zorgt voor een actiever en vitaler leven.De oefeningen zorgen er voor dat je als meditatie beoefenaar beter en langer kunt zitten. Ook als je geen meditatie beoefenaar bent heb je hier vooordeel van in het dagelijks leven. In de chineese geneeskunde word er geloofd dat je je chi (levensenergie) levels kunt verhogen door de meridianen ( energie banen in het lichaam) te stimuleren, dit doen wij in Yin yoga en dat resulteert in een grotere gezondheid, genezing en een lang leven!

Deze workshop is geschikt voor alle levels yoga beoefenaars. Je hoeft geen ervaring in yoga of yin yoga te hebben om deel te nemen.Draag kleding die lekker comfortabel en warm is en waar je vrij in kunt ademen.

Deze workshop word gegeven door Eva Kooij, gediplomeerd Yin yoga docent.
Wil je mee doen, stuur dan even een email naar info@dezonnecirkel.nl