Workshop chakra’s schilderen plus chakra meditatie
 
In deze cursus draait alles om de chakra’s. Een chakra is een energiecentrum in je lichaam. Dit energiecentrum kun je ook als een schilderij maken. Dan wordt het ook wel een yantra genoemd.
 
Als je deze gemaakt hebt kun je er op mediteren om de energie van de chakra te verlevendigen in je zelf.  
 
Waarom zou je dat willen?
Je hebt zeven belangrijk chakra’s in je lichaam. Elk chakra heeft verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in je lichaam horen. Om ons zelf in balans te houden moeten we er voor zorgen dat chakra’s ook in balans zijn. Door te mediteren op een chakra of door bepaalde chakra visualisaties te doen, kunnen we dus ook bepaalde eigenschappen of delen in ons lichaam extra aandacht geven. 
 
Je bent dus niet alleen een mooi schilderij aan het maken en daarbij weer eens fijn creatief bezig. Tijdens het schilderen krijg je ook uitleg over het betreffende chakra. Tijdens het maken van een yantra of chakra ben je ook  al meditatief bezig en wordt je intuïtie gestimuleerd. 
 
Omdat het best veel tijd vergt, hebben we de chakra’s opgedeeld in 2 lessen per chakra. 
 
Data op donderdagen van 10-12 uur
22, 29 oktober – 1e chakra
4 en 12 november – 2e chakra
19 en 26 november – 3e chakra
2 en 10 december – 4e chakra
17 en 24 december – 5e chakra
7 en 14 januari – 6e chakra
21 en 28 januari – 7e chakra
 
Kosten 285 euro voor de hele cursus of 45 euro per chakra (2 lessen), inclusief alle materialen, zoals verf, papier en uitleg op papier.
 
Op het yogacentrum aan de Schepenen 9, hebben we alle ruimte om de 1,5 meter in acht te nemen. Toch hebben we een beperkt aantal deelnemers, namelijk minimaal 6 en maximaal 8.
 
De docente: Serifa van Bemmel is afgestudeerd yogadocente van Saswitha. Bij De Zonnecirkel geeft ze yoga light lessen en zwangerschapsyoga. Ze heeft zich o.a. gespecialiseerd in chakra psychologie en chakra yoga. Daarnaast is zij een enthousiaste schilderes die je graag zal begeleiden in deze prachtige cursus.

Aanmelden via info@dezonnecirkel.nl of 06 19032716